Het Energietransitiemodel wordt in het WO veelvuldig gebruikt. Universitair docenten en onderzoekers zijn vrij om het Energietransitiemodel voor diverse doeleinden te gebruiken, dit kan bijvoorbeeld als onderdeel van een opdracht voor studenten of voor eigen onderzoek. Hierbij biedt niet alleen de interface van het Energietransitiemodel veel mogelijkheden, maar ook alles wat zich achter het Energietransitiemodel afspeelt. Wij geven daarnaast op regelmatige basis gastcolleges en bieden stageplekken voor studenten, daarover vindt u hieronder meer informatie. Gastcolleges of docententrainingen

Wij hebben ruime ervaring met het geven van gastcolleges aan studenten. Naar wens zijn er verschillende invullingen van een gastcollege mogelijk. Wilt u als (universitair) docent graag zelfstandig gebruik kunnen maken van het Energietransitiemodel dan is het mogelijk een door ons verzorgde docententraining te volgen. Neem voor vragen graag contact op via onze gegevens op de contactpagina.

Universiteiten

Op een aantal universiteiten wordt bij vakken en minoren al gebruik gemaakt van het Energietransitiemodel. Een overzicht:

Radboud Universiteit Nijmegen
Technische Universiteit Eindhoven
Vrije Universiteit Amsterdam
Universiteit Utrecht
Technische Universiteit Delft
Leiden University College
Amsterdam University College