Lessen voor HBO

lesmaterialen

gastcolleges

Het Energietransitiemodel wordt in het HBO al veelvuldig gebruikt omdat het ruime mogelijkheden biedt voor gebruik tijdens een projectweek, als onderdeel van een minor of als onderdeel van een oriënterend of gespecialiseerd vak. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijkheden met het Energietransitiemodel in het HBO en de hogescholen die reeds gebruik maken van het Energietransitiemodel.

Lesmodule Energietransitie

In samenwerking met het HPBO-DEB programma hebben wij een lespakket over energietransitie ontwikkeld. Er zijn 3 basislessen en 6 verdiepingslessen. Docenten kunnen al naar gelang hun specifieke eisen en wensen een pakket samenstellen waarmee ze met hun studenten het belang van energietransitie kunnen onderzoeken. Met de basislessen kunnen een halve dag of twee blokuren ingevuld worden, waarmee studenten een goed overzicht hebben van wat de energietransitie betekent. De verdiepingslessen kunnen vervolgens ingezet worden naar eigen inzicht en gaan dieper in op bepaalde elementen van energietransitie, zoals duurzame energietechnologie of scenarioplanning.

Klik voor meer informatie en downloads op de links hieronder.
De 3 basislessen kunnen hier gevonden worden ⤍
De 6 verdiepingslessen kunt u hier vinden ⤍

Onze partner voor het ontwikkelen van hbo lesmateriaal is Hogeschool Van Hall Larenstein

HBO studenten

minimaal 2 blokuren

Gastcolleges of docententrainingen

Wij hebben ruime ervaring met het geven van gastcolleges aan studenten. Naar wens zijn er verschillende invullingen van een gastcollege mogelijk. Wilt u als docent graag zelfstandig gebruik kunnen maken van het Energietransitiemodel dan is het mogelijk een door ons verzorgde docententraining te volgen. Neem voor vragen graag contact op via onze gegevens op de contactpagina.

Gastcollege

Minoren en vakken

Op een aantal hogescholen wordt bij vakken en minoren al gebruik gemaakt van het Energietransitiemodel. Een overzicht:

  • Hanzehogeschool, Groningen
  • Hogeschool van Amsterdam (HvA)
  • Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN)
  • Hogeschool Van Hall Larenstein, Leeuwarden (VHL)
  • Avans Hogeschool, Breda
  • HZ University of Applied Sciences, Vlissingen
  • Hogeschool InHolland, Delft
  • HAS Hogeschool, Den Bosch

Mocht u benieuwd zijn naar hoe HBO-docenten van uw vakgebied gebruik maken van het Energietransitiemodel of hoe zij lesgeven met het Energietransitiemodel ervaren, dan kunnen wij u naar een docent doorverwijzen.

Stuur ons een bericht ⤍